Salepçioğlu Camii, İzmir’in Konak ilçesinde bulunur ve 1897-1905 yılları arasında Salepçizade Hacı Ahmed Ağa tarafından yaptırılmıştır. Bazı iddialarda ise camiinin 1907’de tamamlandığı söylenmektedir.
Üst kat camii olarak alt kat ise medrese olarak tasarlanmıştır. Daha önce Hacı Ahmet Ağa’nın yaptırdığı medrese, mektep ve dershanenin altyapısının üzerine inşa edilmiştir. 80 dükkanın ve iki hanın gelirleri Salepçizade Hacı Ahmed Ağa tarafından camiiye aktarılmıştır. 1924 yılında medrese kısmı kapatılmıştır ve o alanı Yeşilay Cemiyeti ve Güreş İhtisas Kulübü gibi kuruluşlar kullanmıştır.1985 yılından itibaren de kuran kursu alanı olarak kullanılmaktadır.Caminin zemin katında ana girişin iki yanında, dışarıda ve içeri girince iki yanda dört adet mermer çeşme vardır. Tavan, merkezi dört adet dökme demir kolon tarafından taşınan volta döşeme ile yapılmıştır. Cemaat yeri dikdörtgen planlıdır ve üzeri üç kubbeyle kapatılmıştır. Caminin dış duvarları mermer ve koyu yeşil renkli taşlarla kaplıdır.
Mihrap ve minber beyaz ve gri mermerdendir. Minberde geometrik desenler ve bitki motifleri bulunmaktadır. Caminin üst katına dar ve işlemeli ahşap bir merdivenle çıkılmaktadır. Minarenin, cami kitlesinin saçağına kadar yükselen sekizgen kaidesi koyu nefti kesme taş ve beyaz mermer ile oluşturulmuştur. Sekizgen kaide üzerine daire kesitli inşa edilmiştir.
Camii son olarak 2011 yılında İzmir Ticaret Odası’nın desteğiyle onarımı gerçekleştirilmiştir. Küçük ve Büyük Salepçioğlu hanlarının yerine gelen Salepçioğlu Çarşısından da Camii’ye geçiş sağlanmaktadır.
Allah sizden razı olsun.